Escola de Formació

La formació, el nostre compromís i el teu

La formació és molt important per al correcte desenvolupament de l’acció voluntària.

L’Escola de Formació de la FCVS, amb gairebé 20 anys d’experiència i una quarantena de cursos anuals, volem aconseguir una continuïtat i eficàcia en el voluntariat i potenciar les seves competències (habilitats, destreses o capacitats) i el seu compromís.

L’Escola de Formació comptem amb el reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya, a través del Pla de Formació del Voluntariat (escola número 9).

Els professors de l’Escola de Formació són persones amb una àmplia experiència com a voluntaris i amb coneixements específics sobre la matèria de cada curs.

 

La formació i la Llei del voluntariat

L’escola de formació de la FCVS reiterem el nostre compromís amb la formació i assumim el rol de corresponsabilitat que ens correspon com a agents implicats en l’àmbit del voluntariat.

Per tal de poder donar resposta a la necessitat de formació, cal que tots els agents implicats en l’àmbit del voluntariat la incorporin com un aspecte fonamental que forma part del compromís amb i del voluntariat per a garantir-ne la seva qualitat.

La Llei 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l’associacionisme ha volgut reflectir aquesta corresponsabilitat dels agents recollint, en diferents articles, el paper d’aquests respecte la formació.

Ja podeu descarregar-vos el document que pretén mostrar com es reflecteix aquest compromís en els diferents articles d’aquest nou marc legal.

Descarregar

 

La nostra oferta formativa

L’Escola de formació de la FCVS realitzem, cada any, diversos cursos de formació en tot el territori català que s’adrecen a:

  • Voluntariat de base. Persones interessades en ser voluntàries o que ja realitzen tasques de voluntariat en el sí d’una entitat.
  • Responsables de voluntariat. Persones que coordinen i gestionen els voluntaris de l’entitat.

 


 

Formació a mida per a organitzacions


L’Escola de Formació de la FCVS oferim a les organitzacions públiques i privades que vulguin una formació específica per als seus voluntaris un catàleg de cursos i la possibilitat d’adaptar-los a les necessitats concretes de l’organització.

Descarregar