Ja es pot acreditar la tasca de les persones voluntàries

volLa FCVS, a través del programa VOL+, certifica les competències assolides en fer voluntariat

VOL + és un programa que certifica les competències assolides en fer voluntariat i que està avalat per la Plataforma del Voluntariado de España (PVE). La FCVS va participar en el 2015 en aquest projecte pilot de la PVE, un nou segell amb el qual les persones voluntàries poden enriquir el seu currículum i provar, a l’hora de demanar feina, els coneixements i l’experiència que han adquirit en exercir la tasca solidària.

Des de novembre del 2015 fins a juny del 2016 la FCVS ha acompanyat tres processos de certificació de competències de voluntariat i ha iniciat un procés d’acreditació de tutors aptes.

Competències que s’acrediten

El programa VOL+ acredita un ampli ventall de competències que inclou:

  • Anàlisi i resolució de problemes
  • Capacitat de liderar iniciatives
  • Comunicació interpersonal
  • Flexibilitat i innovació
  • Iniciativa i autonomia
  • Planificació i organització
  • Treball en equip

Per què és important el certificat?

L’aportació del VOL+ és valuosa per a la persona voluntària, ja que li suposa un reconeixement extern del seu exercici de voluntariat. També és important per a l’entitat, perquè li permet fer un procés de valoració intern del desenvolupament de les competències de la persona voluntària, reforçant el vincle tant amb el coordinador de voluntariat com amb la mateixa entitat.

Com demanar el certificat

Si ets una entitat i estàs interessada a acreditar els teus voluntaris, pots contactar-nos a l’adreça electrònica qualitat@voluntaris.cat i et gestionarem el certificat. Ben aviat t’informarem de quan tornem a obrir la possibilitat de noves certificacions.

Si ets una persona voluntària i vols el certificat el pots sol·licitar directament a l’entitat on exerceixes l’activitat voluntària.

Ja et pots descarregar el Tríptic informatiu i la Informació general del Programa VOL +

Share Button