juny, 2016

01jun19:0005(jun 5)9:00Setmana del Cor a GironaLa Setmana del Cor es fixarà en les cardiopaties congènites i engany, gràcies a la col·laboració de Aacic Cor Avant, també se centrarà en les patologies dels infants.19:00 - 9:00 (5) Diferents punts de la ciutat de Girona, Carrer de la Rutlla, 20, 17002, Girona

més

Detalls

0001-1La vintena edició de la Setmana del Cor de Girona, que se celebrarà de l’1 al 5 de junyes centrarà en les cardiopaties congènites. Gicor, associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor, s’ha unit amb l’entitat Aacic Cor Avant i, a més de fer prevenció de les malalties cardiovasculars en adults, també posarà l’accent en les patologies de naixement i en com conviure-hi durant la infància.

L’objectiu de la setmana és conscienciar la ciutadania dels riscos de les principals malalties cardiovasculars, especialment cardiopatia isquèmica, malalties vasculars cerebrals i insuficiència cardíaca, i de la importància dels programes de detecció i intervenció contra els factors de risc.

Les jornades començaran amb la conferència “El cor, vàlvules i sentiments”, del periodista i escriptor Miquel Fañanàs, el dia 1 a les 19 hores a la sala d’actes de l’Hotel d’Entitats.

El dijous 2 i el divendres 3 de juny de 10 del matí a 7 de la tarda i el dissabte 4 de juny de 10 del matí a 1 del migdia, a la Plaça Miquel Santaló, l’AACIC CorAvant oferirà informació sobre cardiopaties infantils. També hi haurà un estand de prevenció sobre el càlcul del risc coronariamb les taules de Framingham – REGICOR, i un altre on estudiants de Medicina i Infermeria de laUniversitat de Girona realitzaran demostracions de reanimació cardiopulmonar i ús del desfibril·lador.

La Setmana del Cor acabarà el 5 de juny amb la Marxa Gicor-GEIEG 2016, que compta amb la col·laboració del GEiEG. L’hora de sortida de la cursa és a les 9 del matí i el punt de concentració és el Pont de Pedra (c. Santa Clara).

Hi haurà dos recorreguts:

Marxa llarga: Rambla / font del Ferro / castell de St. Miquel (pista forestal i can Mistaire) / Rambla

Marxa curta: Rambla / Cul del Món / font del Ferro / camí dels Àngels / Cul del Món / Rambla

A més, durant tota la setmana, nou restaurants gironins oferiran menús cardiosaludables. El Pati de Can Marc, Restaurant Hotel Meliá, Restaurant Llevataps, Restaurant Vinil, Can Motes (Hotel Casa Anamaria), Restaurant Amaranta, Restaurant Rústik, Restaurant-cafeteria les Voltes de Bescanó, i Chapeau! Caffè Gastronomico són els establiments on es podrà provar el menú.

Hora

1 (Dimecres) 19:00 - 5 (Diumenge) 9:00

Localització

Diferents punts de la ciutat de Girona

Carrer de la Rutlla, 20, 17002, Girona

X