desembre, 2016

12dev(dev 12)12:3016(dev 16)15:30Seminari "Casa nostra, casa vostra"El seminari està emmarcat dins la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, que pretén sensibilitzar i posar sobre la taula el debat migratori que viu la Mediterrània.12:30 - 15:30 (16) Campus Mundet - UB, Passeig de la Vall d’Hebron 171, Barcelona

més

Detalls

20161207_casanostra“Casa nostra, casa vostra” organitza un seminari sobre l’anomenada ‘Europa Fortalesa’, les polítiques fronteres, la situació de les dones refugiades, la implicació de la societat civil en la crisi migratòria i els rumors racistes.

El seminari arrencarà el dilluns 12 amb la xerrada “Història de la construcció de l’Europa Fortalesa”, a càrrec de la periodista Laia Altarriba i de Hassan Meyby, activista sirià pel dret de les persones refugiades. Lasituació de les fronteres a Ceuta i Melilla, Grècia, Turquia i Mèxic és el tema que tractaran dimarts, dia 13, la periodista i membre de Stop Mare Mortum Anna Palou, el també periodista i fotògraf de RUIDO Photo Edu Ponces i l’activista Xoán Perillán. El dimecres 14, dedicat a les dones refugiades, tindrà com a ponents Betty Puerto, de l’Associació La Bretxa (Col·lectiva de Dones Refugiades, Exiliades i Migrades) i Beatriu Guarro, de SOS Racisme. En el transcurs de la sessió, es projectarà el testimoni de l’Asia, una refugiada siriana. El dijous 15, Andrea Calderón (Mikropolis), Albert Roig (Open Cultural Center) i Clara Sánchez (Comunitat EKO) presentaranexperiències realitzades a Grècia de treball i lluita per les persones en cerca de refugi. Finalment, el divendres 16 es tancarà el cicle amb la xerrada “Protegeix-te dels rumors racistes”, que oferiran l’activista Juanma Rojas i Rubèn Wagensberg, de “Casa nostra, casa vostra”.

El seminari està emmarcat dins la campanya “Casa nostra, casa vostra”, organitzat pel grup de recerca Gredi i GrediDona i amb el suport de la Facultat d’Educació de la UB. Nombroses persones, col·lectius i moviments socials ja s’han adherit a aquesta campanya de visibilització de la situació de les persones refugiades i migrants, i per reclamar a les institucions catalanes polítiques d’acollida reals i efectives.

Podeu consultar-ne el programa complet en aquest enllaç.

Exposició fotogràfica

Simultàniament, des del dilluns 12 es podrà visitar al vestíbul del CRAI Biblioteca Campus de Mundet una exposició dels fotoperiodistes David Zorraquino i Samuel Nacar, que han estat mesos acompanyant en el seu periple persones en cerca de refugi. Amb les seves fotografies, ens acosten les situacions que s’estan vivint.

La participació és oberta, no cal inscripció prèvia ni ser estudiant de la UB.

Per a més informació, escriviu amundetcncv@gmail.com.

Hora

12 (Dilluns) 12:30 - 16 (Divendres) 15:30

Localització

Campus Mundet - UB

Passeig de la Vall d’Hebron 171, Barcelona

X