maig, 2017

04mai(mai 4)23:0005(mai 5)2:00Recompte de persones sense sostre a TarragonaL'acció pretén conèixer el nombre de persones que dormen al carrer al municipi amb l'objectiu de conèixer les necessitats i els perfils.23:00 - 2:00 (5) Caserna de la Guàrdia Urbana, Carrer de l'Arquebisbe Josep Pont i Gol, 8, Tarragona

més

Detalls

persones sense llarLa nit del 4 de maig, Tarragona realitzarà un recompte de les persones sense sostre de la ciutat. El recompte s’emmarca dins d’una iniciativa de ciutat, impulsada per l’Ajuntament de Tarragona, que compta amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil, entitats del tercer sector, entitats privades i la mateixa ciutadania. L’acció consistirà a realitzar un retrat del nombre de persones que dormen al carrer al municipi en aquella nit concreta amb l’objectiu de conèixer les necessitats i els perfils i proposar accions i projectes que donin resposta al sensellarisme a Tarragona

Per poder-ho fer, el consistori ha fet una crida de voluntariat per animar a la ciutadania a formar part del recompte. Per tal de garantir l’èxit de l’acció fan falta entre 150 i 200 voluntaris. A partir del nombre de persones voluntàries, s’organitzaran petits grups, als quals se’ls hi adjudicarà una zona de la ciutat i un responsable. Tots aquells que hi participin, prèviament, rebran una formació per part de tècnics experts, així com un certificat de participació.

La convocatòria està prevista el dia 4 de maig a les 21 h en la caserna de la Guàrdia Urbana de Tarragona, on es convidarà a les persones voluntàries a un sopar de pica pica, es donaran les últimes indicacions i al voltant de les 23 h i fins a les 2 de la matinada, cada grup començarà a recórrer la zona de la ciutat adjudicada.

Un cop elaborat el recompte, les dades analitzades serviran per poder saber l’estat de les persones que viuen sense sostre, i desenvolupar accions i projectes per poder fer-hi front.

D’aquesta manera, Tarragona se suma a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu “The European end street Homelessness”. Per a poder participar en l’acció no és necessària cap experiència prèvia, l’únic requisit és ser major d’edat. Per participar-hi caldrà formalitzar la seva inscripció a través del següent enllaç.

Hora

4 (Dijous) 23:00 - 5 (Divendres) 2:00

Localització

Caserna de la Guàrdia Urbana

Carrer de l'Arquebisbe Josep Pont i Gol, 8, Tarragona

X