gener, 2017

26gen19:00Presentació a Tarragona de la campanya "Casa nostra, casa vostra"Un dels objectius principals de la trobada és difondre la convocatòria de la manifestació que té previst celebrar-se el pròxim 18 de febrer a Barcelona.19:00 Aula Magna del Campus Catalunya de la URV, Avinguda de Catalunya, 35, Tarragona

més

Detalls

Tarragona_CartellA3La campanya “Casa nostra, casa vostra” organitza un acte per tal d’apropar la iniciativa a la ciutadania i a la vegada, sensibilitzar a la població sobre la problemàtica de refugi que tenim a Europa.

Un dels objectius principals de la trobada és difondre la convocatòria de la manifestació, que té previst celebrar-se el pròxim 18 de febrer a Barcelona, per tal de denunciar la situació dels refugiats i demanar una resposta per part de les administracions. D’aquesta manera, en l’acte s’explicarà com caldrà organitzar-se per tal que la manifestació sigui un èxit arreu del territori. 

La trobada començarà amb una conferència inicial sota el títol “La resistència del govern local a Síria: enfrontats al règim i als extremismes intolerants” amb Nour Salameh, estudiant siriana de doctorat a la Càtedra Unesco de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la URV. A més, intervindran via Skype: Ziad Abu Karam, director de coordinació i comunicació al consell provincial dels suburbis (ajuntament lliure) de Damasc i el Dr. Salem Abu Nassr, activista i un dels últims metges evacuats d’Alep.

Finalment és realitzarà la presentació de la campanya a càrrec de Lara Costafreda i Ruben Wagensberg, coordinadors de la campanya.

Campanya “Casa nostra, casa vostra”

“Catalunya ha estat sempre terra d’inclusió, però no podem oblidar que en molts moments també hem estat rebuts en altres terres”. Així comença elmanifest de “Casa nostra, casa vostra”, una campanya liderada per diversos actors i organitzacions de la societat civil i del sector cultural català que vol posar sobre la taula el debat migratori que viu la Mediterrània.

L’objectiu principal de la campanya és que les institucions catalanes prenguin la iniciativa per a acollir persones refugiades. Es vol fer una crida a les administracions, si bé és cert que bona part de les accions van dirigides a sensibilitzar a la població. La campanya ha tirat endavant gràcies a la implicació de més de 300 persones i ha comptat amb el suport d’entitats i empreses.

Des de “Casa nostra, casa vostra” es vol posar la mirada en la crisi del refugique es pateix a la Mediterrània. Es denuncien les polítiques de la Unió Europea que, en tancar les fronteres, han fet desaparèixer les vies segures d’entrada i han afavorit l’entrada irregular de persones, el negoci de les màfies i la mort de més de 4.000 persones ofegades al mar.

Hora

(Dijous) 19:00

Localització

Aula Magna del Campus Catalunya de la URV

Avinguda de Catalunya, 35, Tarragona

X