febrer, 2017

18feb16:00Manifestació "Volem Acollir"La marxa vol reivindicar l'acolliment de refugiats i reclamaran directament a les institucions que assumeixin les seves responsabilitats en la crisi del refugi.16:00 Plaça de Urquinaona, Plaça d'Urquinaona, 08010, Barcelona

més

Detalls

Captura de pantalla 2017-02-09 a les 11.07.47

La campanya Casa nostra, casa vostra, que compta amb el suport de 900 entitats i 70.000 signants del seu manifest, ha fet una crida a omplir els carrers de Barcelona amb una manifestació massiva on reclamaran l’acolliment de refugiats i el cessament dels conflictes que obliguen a abandonar les seves llars a milions de persones.

Sota l’eslògan “Prou excuses. Acollim ara”,  la marxa serà la culminació d’una campanya que durant mesos ha buscat sensibilitzar la població sobre la situació d’aquestes persones i interpel·lar directament a les institucions perquè assumeixin les seves responsabilitats. Els organitzadors de la manifestació esperen que aquesta arribi a ser la més nombrosa que s’hagi fet a Europa arran de la crisi del refugi.

La manifestació arrencarà a les 16 h a la plaça Urquinaona de Barcelona, baixarà per Via Laietana, continuarà per carrer doctor Aiguadé, entrarà al parc de la Barceloneta, i acabarà al passeig Marítim, davant del mar. El recorregut vol simbolitzar la situació de moltes persones refugiades que han de sortir de la seva ciutat i acabar portant el clam fins a la riba del Mediterrani, el mar on l’any passat van morir 5.000 persones. 

La capçalera estarà formada per quatre blocs: al primer s’hi situaran les persones voluntàries del moviment, al segon les entitats especialitzades en refugi i immigració, al tercer la resta de col·lectius i a l’últim, al darrere, els representants institucionals i els partits polítics.

La campanya té ja una vintena de grups de territorials repartits per tot Catalunya, que estan organitzant autobusos per participar en la manifestació. A més, a través de la pàgina web del moviment, es poden obtenir les banderoles que serviran per formar una gran onada blava des de la plaça Urquinaona fins al mar.

Hora

(Disaabte) 16:00

Localització

Plaça de Urquinaona

Plaça d'Urquinaona, 08010, Barcelona

X