març, 2017

22mar9:0014:00Jornada sobre violències sexuals, festes majors i mitjans de comunicacióLa Fundació Salut i Comunitat presentarà els resultats del tercer informe de l'Observatori Qualitatiu sobre la relació entre el consum de drogues i els abusos sexuals en l'oci nocturn.9:00 - 14:00 Espai Francesca Bonnemaison, Carrer de Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona

més

Detalls

LCaptura de pantalla 2017-03-17 a las 09.27.37Fundació Salut i Comunitat organitza una jornada sobre violències sexuals, festes majors i mitjans de comunicació. Es preveu que a aquesta trobada assisteixin més de 100 professionals procedents d’entitats que intervenen en els àmbits de gènere i drogues.

La inauguració d’aquesta trobada anirà a càrrec de Maite Tudela, directora de l’Àrea d’Addiccions, Gènere i Família de la Fundació i José del Val, Cap de Servei de relacions amb les ONG de la Delegació del Govern per al Pla Nacional Sobre Drogues.

En segon lloc, s’abordarà la temàtica referent als mitjans de comunicació davant la violència sexual en el context festiu. En aquest espai participaran:

  • Isabel Muntané, codirectora del Màster de Gènere i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • Joana G. Grenzner, representant de l’Observatori Regular per la Igualtat de Gènere a Noticiaris (ORIGEN).
  • Moderadora: Gemma Altell, directora tècnica de la Fundació Surt.

Seguidament, es presentarà el tercer Informe de resultats de l’Observatori Qualitatiu sobre la relació entre el consum de drogues i els abusos sexuals en contextos d’oci nocturn. La presentació de resultats serà a càrrec de Miquel Missé, coordinador del Tercer Informe Anual, així com de la Laura Macaya, autora dels apartats jurídic i mèdic del Tercer Informe Anual i d’Otger Amatller, responsable de Prevenció de FSC.

Per acabar, es tractarà la temàtica referent a la prevenció i actuació de la violència sexual en les festes majors i altres contextos d’oci nocturnamb la intervenció de:

  • Marta Pérez, del grup de dones Poble-sec Feminista.
  • Víctor Galán, representant de la iniciativa “Nits de Qualitat” de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya.
  • Bàrbara Melenchón, de la campanya “Mercè antimasclista” de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Patricia Ros i Montse García, representants de la campanya “Respétame” de l’Ajuntament de Tarragona. 

L’espai estarà moderat per Ana Burgos, coordinadora de l’Observatori Noctambul@s. L’Observatori busca millorar el coneixement entorn a la violència sexual en els contextos d’oci nocturn i consum de drogues.

L’entrada a la jornada és lliure, fins a completar aforament. Lesinscripcions per assistir a la mateixa es poden realitzar a través del següentenllaç.

Consulta el programa aquí.

Hora

(Dimecres) 9:00 - 14:00

Localització

Espai Francesca Bonnemaison

Carrer de Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona

X