octubre, 2016

10oct8:3014:30Jornada Cures Pal·liatives Pediàtriques: “Un dret dels infants. Un deure de tots”La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia organitza una jornada per reflexionar al voltant de l’atenció en Cures Pal·liatives en l’àmbit de la pediatria.8:30 - 14:30 Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau., Carrer de Sant Quintí, 89, Barcelona

més

Detalls

captura-de-pantalla-2016-10-05-a-las-12-38-32La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia organitza la jornada Cures Pal·liatives Pediàtriques “Un dret dels infants. Un deure de tots”el proper 10 d’octubre, de 8.30h a 14.30h, al Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

En el marc del Dia Mundial de les Cures Pal·liatives(World Hospice and Palliative Care Day), proposem unespai de reflexió sobre les Cures Pal·liatives en l’àmbit de la Pediatria i sobre les necessitats específiques d’atenció i suport dels infants afectats per una malaltia que limita i/o amenaça la seva vida, així com de les seves famílies i del seu entorn. La jornada comptarà amb la participació dels líders mundials i dels referents a nivell estatal en aquesta matèria, que, juntament amb professionals experts del sector i representants de l’administració, es reuniran per reflexionar plegats sobre l’atenció a aquests infants i a les seves famílies.

Pots consultar el programa de la jornada en el següent enllaç.

Per tal d’assistir a la jornada és necessari formalitzar la inscripció a través del formulari online.

Context de la jornada

S’estima que a Catalunya cada any moren entre 250 i 300 nens per causa d’una malaltia greu, que en fa previsible la seva mort, i la prevalença és de més de 1.000 infants i adolescents amb necessitats pal·liatives especialitzades, per causa d’una malaltia greu que limita o amenaça la seva vida, i que s’allarga en el temps.

Rebre atenció pal·liativa és un dret que es troba àmpliament reconegut i que a Catalunya està àmpliament consolidat en l’atenció a persones adultes. En el cas dels infants i dels adolescents es requereix sovint una atenció molt especialitzada. La posada en funcionament de serveis especialitzats en l’atenció a la complexitat i les necessitats pal·liatives a l’edat pediàtrica es troba en fase de desenvolupament, si es compara amb la xarxa de suport disponible per a persones adultes. Això es deu a diferents factors, com és la baixa prevalença respecte de les xifres d’adults, ladispersió en el territori i l’àmplia varietat de malalties, moltes d’elles poc freqüents, així com l’alt impacte emocional i social que genera, entre d’altres.

D’altra banda, però, els avenços tecnològics i científics que s’han produït en els darrers anys permeten la supervivència de molts nens i adolescents amb aquest tipus de patologies i ens plantegen nous reptes, com són les necessitats d’atenció i de suport d’aquests nens i de les seves famílies, de manera continuada, en totes les fases de la malaltia i en totes les dimensions, i l’atenció al dol.

 

Hora

(Dilluns) 8:30 - 14:30

Localització

Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Carrer de Sant Quintí, 89, Barcelona

X