maig, 2016

07mai9:4514:00IV Espai Obert de Voluntariat PenitenciariL'acte abordarà les dificultats dels interns en la reinserció9:45 - 14:00 Sala de Pompeia de Barcelona, Av. Diagonal, 450, 08006 Barcelona

més

Detalls

Captura de pantalla 2016-05-03 a las 14.02.03L’acte abordarà les dificultats dels interns en la reinserció i està principalment dirigit a professionals d’entitats del tercer sector, al personal de serveis socials en l’àmbit penal i voluntaris penitenciaris.

Les entitats Cedre i Justícia i Pau han organitzat una activitat participativa per a voluntariat penitenciari en el marc del IV Espai Obert de Voluntariat Penitenciari. Es tracta d’un acte dedicat a com els voluntaris acullen als interns en la seva transició a la llibertat definitiva. Al llarg de la jornada s’exposaran les dificultats que han d’afrontar els interns en la seva sortida de presó, així com els recursos orientats a la reinserció de la xarxa pública i privada.

L’activitat està principalment destinada a professionals d’entitats del tercer sector, estudiants de Criminologia, Pedagogia, Educació Social, Dret i Psicologia, voluntaris penitenciaris, personal de serveis socials en l’àmbit penal, professionals del sector i totes les persones interessades en la temàtica i el voluntariat.

El programa

L’acte començarà a les 10 del matí amb la inauguració del IV Espai Obert a càrrec de Carles Fontanella, voluntari de la fundació Cedre, i Irene Monferrer, voluntària del CP de Dones i de la Model.

Seguidament, en la primera part de l’acte hi haurà una taula rodona amb la intervenció de Núria Fabra, professora i investigadora del Grup de Recerca consolidat en Pedagogia Social de la UB; Miquel Pongiluppi, publicista i membre fundador i voluntari de Cedre i Xavier Badia, membre de Justícia i Pau i voluntari penitenciari. També hi haurà el testimoni de dos exinternsque s’han reinserit que compartiran la seva experiència. Posteriorment, es posaran en comú els problemes en la transició a la llibertat definitiva.

Després del descans es portarà a terme una activitat en grups reduïts per treballar diferents temàtiques interrelacionades on els assistents podran escollir entre diferents propostes, com vincles de suport a la sortida de presó, els temes propis de l’acompanyament dels voluntaris o com sensibilitzar la població per promoure un canvi d’opinió per afavorir l’acollida a la sortida de presó. La jornada conclourà amb l’exposició de les conclusions de cada grup al plenari.

Com inscriure’s?

Les persones interessades en participar a l’acte poden inscriure’s fins el 5 de maig. L’assistència és gratuïta i tots els qui participin rebran un certificat d’assistència.

Hora

(Disaabte) 9:45 - 14:00

Localització

Sala de Pompeia de Barcelona

Av. Diagonal, 450, 08006 Barcelona

X