maig, 2017

30mai17:00Cursos de formació d'Amics de la Gent GranAmics de la Gent Gran organitza diversos cursos de formació per tractar el tema de la vellesa i aprofundir en la realitat del col·lectiu.17:00 Casa del Mar, Carrer d'Albareda, 1-13, Barcelona

més

Detalls

formacio AdG

1- CURS D’INTRODUCCIÓ A LA GENT GRAN: TOT ALLÒ QUE CAL CONÈIXER

Descripció: Curs destinat a tenir una mirada global de la persona gran. Es treballa la vellesa des de diferents disciplines socials amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de la realitat que envolta les persones grans que acompanyem.

Formadors/es: Josep Mª Mesquida, Sergi Arenes i Núria Andreu.

Data i lloc:

Aspectes psicològics, dimarts 2 de Maig de 16 a 20h. C/Grassot 3, pl 1. Barcelona.

Aspectes mèdics, dimarts 9 de Maig de 16 a 20h. C/Grassot 3, pl 1. Barcelona.

Aspectes socials, dimarts 16 de Maig de 16 a 20h. Federació Catalana de Voluntariat Social,  C/Grassot 3, planta baixa. Barcelona.

2- INTRODUCCIÓ EN EL PROCÉS DE PÈRDUA, MORT I DOL DE LA GENT GRAN

Descripció: L’objectiu del curs és poder desenvolupar habilitats per l’atenció i l’acompanyament en els processos de pèrdua, mort i dol de la gent gran. En concret, tracta de conèixer els elements bàsics de l’acompanyament en els processos de dol per la mort d’un ésser estimat.

Formadora: Núria Soler

Data i lloc: divendres 5, 12 i 19 de Maig de 17 a 20h (Casa del Mar, Aula 4, C/ Albareda 1-13, Barcelona)

3- AFRONTAMENT DE SITUACIONS COMPLEXES

Descripció: Destinat a persones voluntàries d’acompanyament a domicili, residència o en la malaltia, tracta de resoldre casos pràctics que es troben els voluntaris en el seu dia a dia.

Formadora: Eva Mª Muñoz

Data i lloc: Taller de resolució de conflictes en l’acompanyament.  Suport Emocional en situacions de dol , dimarts 16 de Maig de 17 a 20h (Casa del Mar, Aula 4, C/ Albareda 1-13, Barcelona)

Taller de resolució de conflictes en l’acompanyament.  Depressió i ansietat de l’usuari, dimarts 30 de Maig de 17 a 20h (Casa del Mar, Aula 4, C/ Albareda 1-13, Barcelona)

4- ANIMACIÓ PER A GENT GRAN

Descripció: El curs ofereix una mirada complerta del lleure, que contribueix a contextualitzar i estructurar qualsevol proposta d’activitat d’oci per a gent gran. Es planifiquen i dissenyen dinàmiques per reflexionar sobre la pràctica i adaptar-la al col·lectiu de gent gran. Es faciliten eines per desenvolupar activitats adaptades segons les necessitats de la gent gran.

Formadora: Raquel Cubero

Data i lloc: divendres, 19 i 26 de maig de 16 a 20h. C/Grassot 3, pl 1. Barcelona

5- CURS D’INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT A AMICS DE LA GENT GRAN

Descripció: Els voluntaris/es  nous a l’entitat han de fer al curs d’Iniciació al Voluntariat on es treballen els aspectes clau de les relacions d’ajuda, les característiques de les persones grans i la gestió de les pròpies emocions. Es pot començar el voluntariat sense haver fet el curs però és obligatori inscriure-s’hi en el transcurs d’1 a 3 mesos d’haver iniciat l’acció voluntària.

Formador:  Jaume Granja

Data i lloc: divendres 19 i 26 de Maig de 16 a 20:30h. (C/Arnús 66, Badalona)

6- ACOMPANYAMENT I SUPORT EN LA MOBILITZACIÓ DE GENT GRAN

Descripció: Taller pràctic destinat especialment a voluntaris/es que acompanyin persones grans que tenen la mobilitat reduïda. Especialment indicat també per a les persones que vulguin participar com a voluntàries en les estades d’estiu.

Formadora: Inés Prats

Data i lloc: dissabte 13 i 20 de Maig de 10 a 14h. (Casa del Mar, C/ Albareda 1-13, Barcelona)

 

Per tal d’assistir als cursos caldrà formalitzar la inscripció en el següent enllaç.

Hora

(Dimarts) 17:00

Localització

Casa del Mar

Carrer d'Albareda, 1-13, Barcelona

X