gener, 2017

04gen11:0015:00El Mercat Social a la Fira de Consum ResponsableLa Fundació Arrels-La Troballa i El Mercat Social organitzen el taller "Aprenem a fer claus solidàries!" per sensibilitzar a la ciutadania sobre la problemàtica de les persones sense llar.11:00 - 15:00 Fira de Consum Responsable, Plaça de Catalunya, 08002, Barcelona

més

Detalls

captura-de-pantalla-2017-01-02-a-las-11-29-54La segona edició de la Fira de Consum Responsable, que organitza el comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, torna a presentar els productes, els serveis i les activitats d’empreses i entitats que promouen un model de consum responsable i de proximitat.

A la fira s’hi trobaran projectes, entitats i empreses que impulsen l’economia de proximitat arrelada als barris, un model d’activitat econòmica que no es deslocalitza i que està orientada a donar resposta a les necessitats de les persones.

Hi haurà 44 estands ocupats per una seixantena de projectes i entitats que hi participaran en dos torns: del 17 al 24 de desembre i del 27 de desembre al 4 de gener. L’oferta dels estands inclourà bona part dels àmbits de l’economia social i solidària: alimentació; roba; cultura i coneixement; restauració; formació; comunicació i informació crítica; oci, lleure i turisme responsable; finances i assegurances ètiques i cooperatives; salut i cures; energia i telefonia responsable, i altres serveis com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

Activitats

En la segona edició de la fira tenen un paper rellevant les activitats proposades o organitzades per les mateixes entitats i els projectes participants. Destaquen, entre altres, actuacions musicals amb contingut social i transformador, teatre i projecció de curtmetratges, presentacions de llibres, recitals de poesia i un ampli ventall d’activitats d’educació en el consum responsable per a tots els públics.

“Aprenem a fer claus solidàries!”

El dia 4 de gener de 11h a 15h, La Fundació Arrels-La Troballa i El Mercat Social organitzen el taller “Aprenem a fer claus solidàries!”, que consisteix en el muntatge del clauer que acompanya a una clau de fusta, ja elaborada prèviament pel taller La Troballa, amb la inscripció #ningúdormintalcarrer. Aquesta clau representa allò que les persones que viuen al carrer han perdut. Significa la calidesa, la protecció, la intimitat, l’estabilitat i la seguretat que ofereix una llar. La clau és una manera de donar a conèixer la problemàtica de les persones que viuen al carrer a Barcelona i sensibilitzar i implicar la ciutadania per aconseguir més allotjament estable per a les persones que no en tenen.

A més, les persones que participin en l’activitat i assisteixin a la fira rebran informació de El Mercat Social.

Hora

(Dimecres) 11:00 - 15:00

Localització

Fira de Consum Responsable

Plaça de Catalunya, 08002, Barcelona

X