març, 2017

30mar19:00Desigualtats de gènere: com aturem la violència masclista?El mitjà digital Social.cat i la UGranollers impulsen el tercer col·loqui "Socialitzant" amb un debat sobre la violència masclista i les agressions sexuals a Catalunya. 19:00 Biblioteca Roca Umbert, Avinguda Enric Prat de la Riba, 77, Granollers

més

Detalls

Captura de pantalla 2017-03-28 a las 13.01.40Aprofitant que el 8 de març es va celebrar el Dia de la dona, el mitjà digital Social.cat i la UGranollers impulsen el tercer col·loqui “Socialitzant”, amb un debat sobre la violència masclista a Catalunya. Sota el títol “Desigualtats de gènere: com aturem la violència masclista?”, es pretén reflexionar sobre les dades de violència de gènere i la situació que pateixen les víctimes. També es vol posar l’accent en les agressions sexuals que pateixen les dones.

Aquesta és la tercera vegada que el Social.cat i la UGranollers impulsen col·loquis que aborden temàtiques diverses relacionades amb el tercer sector social. L’objectiu és tractar i reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts amb la intenció de generar debat.

Context de la jornada

L’any passat vuit dones van ser assassinades per violència masclista a Catalunya i en el que portem de 2017 ja n’han estat dues. A més, segons dades del Departament d’Interior, del 2015 al 2016 la xifra de denúncies presentades als Mossos d’Esquadra per abusos sexuals ha crescut un 43,47%. Les xifres també detallen que les dones que pateixen la major part d’agressions sexualssón noies d’entre 18 i 23 anys i és a l’estiu on es produeixen la major part d’aquests delictes.

Els ponents

Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat cinc ponents d’àmbits diferents per donar diferents visions d’aquesta realitat.

– Núria Balada, directora de l’Institut Català de les Dones.
– Rebeca González, tècnica d’Atenció a Dones del CIRD de Granollers.
– Gerard Coll, director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere (UVic-UCC).
– Cati Canyelles, antropòloga i membre de l’àrea de gènere d’Irídia.
– Pilar Rodríguez, advocada i membre de l’Associació Lliure d’Advocats de Catalunya.

La periodista del Social.cat, Judit Domènech, moderarà el debat.

L’entrada a l’acte és lliure i gratuïta però, aquelles persones que vulguin obtenir gratuïtament el dossier amb les dades imprescindibles per conèixer aquesta realitat caldrà que formalitzin la seva inscripció al següent enllaç.

Hora

(Dijous) 19:00

Localització

Biblioteca Roca Umbert

Avinguda Enric Prat de la Riba, 77, Granollers

X