setembre, 2017

15set21:0023:002n Cicle Cinema Refugi: Sea SorrowL’objectiu és portar el debat sobre el refugi, la migració i la solidaritat ciutadana amb les persones migrants a través del cinema21:00 - 23:00

més

Detalls

Captura de pantalla 2017-09-06 a les 11.22.22Després de l’èxit del primer cicle de Cinema Refugi celebrat el juliol de 2016, s’engega de nou una segona edició els mesos de setembre i octubre. El cicle pretén debatre sobre el refugi, la migració i la solidaritat ciutadana amb les persones migrants a través del cinema.

El format del cicle és senzill: es projecten films d’aquesta temàtica -normalment de directors i directores actuals- en espais,  a poder ser oberts, dels  barris de Barcelona. Per a la presentació s’intenta sempre comptar amb la presència de persones implicades en la lluita pels drets dels migrants, representants de les seves organitzacions, així com de professionals del cinema. Ocasionalment s’ha pogut comptar amb els mateixos realitzadors.

Les sessions començaran a les 21.00h, la projecció de la pel·lícula serà a les 21.30h. L’entrada és lliure.

SEA SORROW

74′
Direcció: Vanessa Redgrave
Producció: Regne Unit. 2011

Sinopsis: Testimoniatge personal sorprenent de l’extraordinària actriu i activista Vanessa Redgrave qui, a través del seu propi exili el 1940, narra la condició actual de refugi de les criatures. Sea Sorrow marca el debut de Redgrave com a directora, un documental en el qual crida a solucions davant la falta d’acció dels poders polítics i la terrible història que es repeteix burlant-se de la constitució dels Drets Humans.

En el documental, Redgrave traça una línia històrica entre els moviments de refugiats que ha viscut Europa en els últims 80 anys, establint un devastador paral·lelisme amb la crisi que viu la Unió Europea en l’actualitat tractant els aspectes que cal abordar amb la major de les urgències, com la seguretat i la cura de milers de persones que es llancen als mars fugint del terror de la guerra. Emma Thompson i Ralph Fiennes posen la veu a una narració sincera i profunda.

Hora

(Divendres) 21:00 - 23:00

X