setembre, 2017

29set21:0023:002n Cicle Cinema Refugi: J'ai Marché jusqu'à vous. Récits d'une jeunesse exiliéeL’objectiu és portar el debat sobre el refugi, la migració i la solidaritat ciutadana amb les persones migrants a través del cinema21:00 - 23:00 Plaça de la Virreina, Plaça de la Virreina

més

Detalls

Captura de pantalla 2017-09-06 a les 11.22.22Després de l’èxit del primer cicle de Cinema Refugi celebrat el juliol de 2016, s’engega de nou una segona edició els mesos de setembre i octubre. El cicle pretén debatre sobre el refugi, la migració i la solidaritat ciutadana amb les persones migrants a través del cinema.

El format del cicle és senzill: es projecten films d’aquesta temàtica -normalment de directors i directores actuals- en espais,  a poder ser oberts, dels  barris de Barcelona. Per a la presentació s’intenta sempre comptar amb la presència de persones implicades en la lluita pels drets dels migrants, representants de les seves organitzacions, així com de professionals del cinema. Ocasionalment s’ha pogut comptar amb els mateixos realitzadors.

Les sessions començaran a les 21.00h, la projecció de la pel·lícula serà a les 21.30h. L’entrada és lliure.

J’AI MARCHÉ JUSQU’À VOUS. RÉCITS D’UNE JEUNESSE EXILIÉE

55′
Direcció: Rachid Oujdi.
Producció: França. 2016.

Sinopsis: De manera commovedora i íntima, descobrim amb Rachid Oujdi el procés d’integració dels menors estrangers no acompanyats, joves menors de 18 anys de tot el món que han arriscat la seva vida aterrant a Marsella. Arriben com a nens i nenes sense equipatge i sense visat per a tractar de construir un futur, fins a la seva majoria d’edat se situen sota la protecció de l’assistència social a la infància, després comença per ells, un altre viatge …

Documental compromès que testimonia de la solidaritat ciutadana i, de vegades, de la revolta de les persones que s’enfronten al mur de l’administració. La metge, l’educador, l’educadora…. tots arriben a la mateixa conclusió: només una mobilització ciutadana ajudarà a donar cabuda a les desenes de nens i nenes i als adolescents per a qui l’administració no té plans de refugi. Per què i com “actuar en els marges”? Una pel·lícula que sense pathos ens fa plantejar moltes preguntes. El documental de Rashid Oujdi té el mèrit de plantejar també, les bones qüestions.

Hora

(Divendres) 21:00 - 23:00

Localització

Plaça de la Virreina

Plaça de la Virreina

X