El voluntariat i la mentoria social es troben a Barcelona

mentoria social

Marta López

Directora de la Coordinadora de Mentoria Social

La Coordinadora de Mentoria Social som una plataforma de segon grau que aglutina diferents entitats que utilitzen la mentoria com a eina d’intervenció social. La nostra missió és estendre la mentoria de qualitat al servei de la inclusió, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats dels col·lectius més vulnerables.

Som l’organització de referència en mentoria de Catalunya i de l’Estat, havent assessorat fins al moment més de 50 entitats socials perquè desenvolupin els seus projectes d’intervenció i amb una mitjana de 1400 persones participants en els nostres projectes amb col·lectius com la infància en risc, la immigració, el refugi o les persones sense papers. En l’actualitat sumem 21 projectes de Mentoria social a Catalunya, País Basc, València, Valladolid, Madrid i Navarra.

Aquest any des de la Coordinadora organitzem l’European Mentoring Summit 2020, el tercer congrés bianual de mentoria social que se celebra a nivell europeu del 18 al 20 de març a Barcelona. L’esdeveniment busca connectar persones i projectes d’Europa i d’arreu del món que treballen en l’àmbit de la mentoria, per tal d’establir connexions i posar en sintonia la recerca acadèmica i les experiències pràctiques.

El Summit reuneix persones dels àmbits de la pràctica professional, la investigació, el voluntariat mentor, les administracions públiques i de la societat civil que representen el moviment de la mentoria, així com fundacions i empreses privades. Aquest any els temes que explora el congrés són l’associació entre la recerca acadèmica i la pràctica, la diversitat sociocultural, la mentoria amb perspectiva de gènere i les metodologies i l’ètica en el camp de la intervenció en mentoria, tots englobats sota el lema: mentoria per a la inclusió social.

La mentoria promou la relació entre persones que voluntàriament s’ofereixen per a proporcionar suport a una altra persona que es troba en una situació de risc d’exclusió, amb la supervisió i acompanyament d’una persona professional que tutoritza tot el procés. La recerca ens ha demostrat com aquesta fórmula té un impacte molt positiu en les persones mentorades i d’aquí que la mentoria social hagi crescut exponencialment a tot Europa i molt especialment a casa nostra, fins al punt d’esdevenir referents i país d’acollida del 3r congrés europeu.

Share Button