Biblioteca recursos externs

captura-de-pantalla-2016-11-09-a-les-13-08-28

Els drets humans en 7 principis. Les persones grans tenen una posició sobre els seus drets humans!

Plataforma Europea AGE (traduït per la FATEC)

Aquest document reflecteix la comprensió i les expectatives sobre la protecció dels drets humans de la gent gran en set principis essencilas i té com objectiu promoure aquests drets.  És la primera posició consensuada que va ser construïda amb la participació directa de més de 100 organitzacions representants de la gent gran.

Descarregar

Captura de pantalla 2016-07-08 a las 13.03.32

Bones pràctiques de Responsabilitat Social RSE. Pime 2015

Respon.cat (2016)

El llibre recull les bones pràctiques de les empreses que van participar al 2015 en el programa RSE.Pime, organitzat per Respon.cat, el Consell de Cambres de Comerç i el Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya, i que pretén incrementar el nombre de pimes compreses amb l’RSE i la qualitat del desplegament d’aquest enfocament de gestió.

Descarregar

 

La transmisión intergeneracional de la pobreza: factores, procesos y propuestas para la intervención

Flores Martos, Raúl (coordinador) Cáritas Española (2016)

La transmissió intergeneracional de la pobresa (TIP) es refereix a les dificultats que té una generació que ha viscut els seus primers anys en una llar en situació de pobresa per generar un canvi ascendent en l’estatus socioeconòmic amb relació a la generació anterior. A l’estudi s’identifiquen diversos factors de caràcter estructural que intervenen i actuen en aquesta transmissió de la pobresa com són el nivell d’estudis, la situació laboral, l’ocupació i la renda.

Descarregar

 

vii_informe_foessa

VII Informe sobre exclusión y desarrollo social en España

Lorenzo Gilsanz, Francisco (coordinador) Cáritas Española (2014)

La Fundació FOESSA elabora un nou informe de la sèrie de “Informes FOESSA” sobre la situació social d’Espanya. Els seus objectius són els de visibilitzar els reptes del desenvolupament social. Els importants problemes de la igualtat de drets i de la lluita contra la pobresa, enquistats a l’estructura social, s’han aguditzat en noves formes de desigualtat que suposen el principal desafiament per al desenvolupament social. No és, doncs, un informe de la cojuntura de la crisi, sinò de les estructures de la societat, que han patit i segueixen patint el fort impacte de la crisi.

Descarregar

 


Informe INSOCAT5

Informe INSOCAT per a la millora de l’acció social

Entitas catalanes d’acció social, 2015 | Cristina Valls – Sociòloga

L’objectiu d’aquesta edició de l’informe INSOCAT – Indicadors socials a Catalunya en relació al context estatal i europeu és conèixer els efectes de la crisi econòmica en la vida quotidiana de les famílies i veure si les situacions de pobresa i desigualtat que genera són diferents entre els homes i les dones. És a dir, com condiciona o modifica la distribució de les tasques familiars…

Descarregar

 

fedaia_pobresainfantil_informe

Pobresa infantil a Catalunya: informe Fedaia

Direcció: Sónia Martínez – Redacció Beatriz Silva

“A Catalunya i Espanya, un de cada quatre infants viu sota el llindar de la pobresa”, així comença aquest informe elaborat des de la Federació d’Entitas d’Atenció i d’Educació a la Infància i Adolescència (Fedaia).

L’Informe Fedaia és fruit d’una anàlisi realitzada amb professionals de 41 entitats membres de la federació per identificar com s’està manifestant la pobresa entre els infants, joves i famílies atesos als seus serveis, quines situacions s’han agreujat amb la crisi i quines recomanacions es fan des de la federació.

Informació de la publicació – Lloc: Barcelona – Any: 2012 – Editorial: Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i Adolescència.

Descarregar