Ajuts a entitats per a rebre assessoraments en participació interna

Captura de pantalla 2017-04-10 a les 15.27.06La convocatòria concedirà ajuts en espècie per a la millora del funcionament intern.

La Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica, publicarà ens els propers dies una convocatòria per a la concessió d’ajuts en espècie, adreçada a entitats sense ànim de lucre de Catalunya que vulguin perfeccionar el seu funcionament intern. Així, es donarà suport tècnic i assessorament personalitzat al desenvolupament de projectes de millora de la participació interna de les entitats.

Els ajuts consisteixen en fer un acompanyament a l’entitat que pretengui aprofundir en les capacitats dels equips directius, a fi que les organitzacions augmentin el seu nivell de qualitat democràtica i també el seu impacte a la societat. Per a fer-ho possible, es proposa un seguiment presencial i virtual, al llarg d’uns mesos, per part d’una persona assessora, de les accions a desenvolupar per a què l’entitat assoleixi el projecte.

Amb aquests ajuts, es vol afavorir la presa de decisions consensuades, garantir la transparència i el bon funcionament dels òrgans de govern, aportar eines de comunicació interna, o fer possible qualsevol altre mecanisme que contribueixi a millorar la participació interna de l’entitat. Un cop concedida la subvenció, cada entitat seleccionada rebrà el suport d’un persona assessora, concretat en:

  • Assessorament enfocat a l’acció. Es combinaran píndoles de continguts que guiïn als participants al llarg del procés d’aprenentatge, amb el suport al disseny i desplegament de mesures de participació adaptades a la realitat de cada entitat.
  • Personalització i adaptació a cada entitat. Per a què cada entitat pugui desenvolupar mesures de participació adaptades a la seva realitat, es realitzaran sessions de treball individualitzat així com un suport per mitjans telemàtics continuat al llarg del procés.
  • Foment del treball en xarxa entre les entitats participants. D’aquesta manera, el procés d’aprenentatge es veurà enriquit per l’intercanvi mutu d’experiències i la creació de sinergies entre les mateixes entitats.
  • Seguiment i avaluació. Es definiran i recolliran indicadors referents a l’adquisició de competències per part de l’equip directiu abans, durant i un cop acabat el procés.

Totes aquelles entitats que vulguin beneficiar-se de la subvenció hauran de fer una sol·licitud explicant els objectius que s’hagin proposat per assolir el projecte. Un cop publicada la convocatòria, hi haurà un termini de 15 dies hàbils per presentar les sol·licitud i la durada de les accions haurà de desenvolupar-se durant un període que finalitzarà, com a màxim, el 30 de novembre de 2017.

Bases

Més informació

Font: Xarxanet.org

Share Button